Warning: Declaration of Walker_Comment2::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/rccruise.dk/blog.rccruise.dk/wp-content/themes/hanging.1.0/hanging/functions.php on line 57

Warning: Declaration of Walker_Comment2::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/rccruise.dk/blog.rccruise.dk/wp-content/themes/hanging.1.0/hanging/functions.php on line 71

Warning: Declaration of Walker_Comment2::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /var/www/rccruise.dk/blog.rccruise.dk/wp-content/themes/hanging.1.0/hanging/functions.php on line 86

Warning: Declaration of Walker_Comment2::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/rccruise.dk/blog.rccruise.dk/wp-content/themes/hanging.1.0/hanging/functions.php on line 140
Velkommen til Verden » Blog Archive » En uge på Kreta

En uge på Kreta

0

Posted by Alex Petersen | Posted in Geocaching | Posted on 03-08-2009

En uges charterferie på Kreta. Det var klart at GPS’en skulle med. Det indbyggede topografiske kort dækkede ikke Kreta specielt godt, så jeg gik i gang med at findet et andet – gratis selvfølgelig 😀 Det lykkedes rimelig hurtigt, da jeg kunne huske en side som var blevet nævnt på forummet. OpenStreetMap har kort over hele verden som frit kan hentes. Man kan endda navigere efter dem. Garmin havde netop lanceret en ny firmware til Oregon-serien så den kan håndtere mange kort uden man skal tænke på at kalde dem det rigtige navn osv. Og det fungerede altså bare super godt!! Cachene blev lagt over og så var vi klar 😀

Da vi ankom til Lufthavnen i Chania blev GPS’en tændt med det samme – ingen caches her! Efter en halv til en hel times kørsel ankom vi til hotellet og her lå en cache inden for en kilometer. Meen, stranden ventede jo på os, så skattejagten blev udskudt til den næste dag. Herefter gik turen op ad bjerget. Vi valgte en lille omvej (nej, det var ikke med vilje!), men det var nu ganske morsomt alligevel, dog rigtig varmt!

Vi skulle krydse denne “bro”. Man har jo altid sine bekymringer, men det skulle jo gøres. Herefter gik turen videre op…

Vi kom forbi denne trappe, og vi tænkte at den måtte føre op til en vej.

Men nej. Da vi endelig nået toppen kunne man ikke komme videre. Det førte bare op til en baghave… Ned igen og videre af en meget tvivlsom sti. Den førte så op til en restaurants baghave og pludselig gøede en hund. Selvom vi er hundemennesker, gipper det alligevel i en, men heldigvis var hunden spændt fast (og det var kun en lille tæppetisser :P). Vi luskede ud derfra og kom til en vej – skønt!! Her lå vi cachen og udsigten kan der ikke klages over.

Den næste dag lejede vi en bil op kørte op vi bjergene. GPS’en overvågede hele tiden området (dvs. den var tændt og jeg kiggede på kortet ind i mellem), men der var bare ingen caches. Vi stødte da ind i mellem på modkørende, men ellers ejede vi vejen. Pludselig holdt der en masse biler parkeret og det undrer jo en. Så var der et stort skilt med en grotte. Sådan en ville vi da gerne se! Men vent, der ligger jo også en cache!! Den havde virkelig gemt sig godt, så det var bare et lykketraf.

Cachen var faktisk lidt svær at finde. Den kunne umiddelbart være mange steder, og der var ikke noget hint. Så tog jeg mig tiden til at bladre cahce-beskrivelsen igennem og så var det ingen sag 🙂 Fedt fedt fedt…
Ikke langt fra vores hotel ligger der en tysk gravplads fra 2. verdenskrig. Vi forsøgte at finde den allerede da vi startede køreturen, men det lykkedes ikke. På vejen tilbage fik vi øje på et skilt vi ikke havde set første gang. Et par kilometer her fra ligger endnu en cache som er relateret til denne tid. Af en eller anden grund har ejeren valgt at give den nye koordinater uden at opdatere de eksisterende. De nye koordinater ligger faktisk 5 km fra de oprindelige, og nu ligger cachen faktisk tæt på gravpladsen.

Man skulle dog stadig gå nogle hundrede meter væk fra gravpladsen for at finde cachen, så ingen føler sig stødt. Det var meget mærkeligt hvorfor der pludselig står et kors midt i en oliventræ plantage.

Den fjerde og sidste cache vi fandt ligger i hjertet af Chania. Her er der masse af butikker og vi fik købt nogle surviniers. Her ligger selvfølgelig også en cache gemt. Denne er bare mere specielt – vi har i hvert fald ikke prøvet noget lignede. GPS’en førte os til en lille hyggelig gade med masse af butikker.

Vi havde læst et par logs og fået en idé om hvor den kunne være. Vi gik ind i en butik og spurgte ekspedienten om hun kendte noget til geocaching. Det gjorde hun tydeligvis ikke, så jeg prøvede med treasure hunt. Hun begyndte at grine og pegede på butikken overfor. Vi listede ind i butikken og kiggede rundt og spurgte så ekspedienten her og han grinede også 🙂 Han fandt cachen frem til os.

En hyggelig shoppetur var ved at være slut og mørket havde efterhånden lagt sig. Havnen var flot oplyst.

Det blev til 4 caches på vores dejlige tur til Kreta.

Comments are closed.